Algemene periodieke keuring

APK Keuring, goedgekeurd de beste in Winsum!

Alle merken, alle types

Autobedrijf garage Boersma in Winsum voert voor elk merk en type auto een APK-keuring uit. De kosten voor de APK zijn inclusief afmelden maar exclusief een roetmeting voor dieselauto’s. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is wettelijk verplicht. Zo wordt de auto getest op veiligheid en milieueisen. Zo moeten de remmen goed zijn en mag de auto niet teveel vervuilende stoffen uitstoten.

Gratis APK?

In combinatie met een kleine of grote onderhoudsbeurt is de keuring geheel gratis (alleen de afmeldkosten worden berekend)!

Goedgekeurd de beste!

Het belangrijkste bij de keuring is dat uw auto wordt goedgekeurd binnen de wettelijke normen. Bij de keuring bestaat altijd de kans dat een reparatie aan uw auto uitgevoerd moet worden om hem goed te mogen keuren. Garage Boersma voert de reparatie die noodzakelijk is voor de keuring uit voor de beste prijs en daar gaat het om! U krijgt altijd een kostenopgave vooraf. Dus geen verrassingen achteraf!

Veel gestelde vragen over de APK

Laat u uw auto niet op tijd keuren dan ontvangt u ongeveer 2 maanden na het verlopen automatisch een boete van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Deze boete bedraagt op het moment € 130,- + € 9,- administratiekosten (€ 139,-). Ook als u door de politie aangehouden wordt met een auto waarvan de APK is verlopen, krijgt u een boete. U mag wel met uw auto naar een keuringsstation rijden, maar moet kunnen aantonen dat u daar een afspraak heeft. En daarbij, het is altijd zonde van het geld. Dus voorkom dat de APK verloopt en laat de APK tijdig uitvoeren bij Garage Boersma.

Ja, wachten op de APK keuring van uw auto kan. Een APK keuring duurt een half uur tot een uur. Zijn er kleine reparaties die gedaan moeten worden om de auto goed te keuren, kan dit de wachttijd uiteraard verlengen. En daarbij kan de wachttijd oplopen bij een APK-steekproef door het RDW.

Een steekproef wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, het RDW. Daarbij controleren zij of wij de APK keuring goed en conform de regels hebben uitgevoerd. Zo voorkomt het RDW dat auto’s goedgekeurd worden die technisch niet in orde zijn. De herkeuring door de RDW moet binnen 90 minuten na de keuring worden aangevangen. Uw auto mag tot de herkeuring is afgerond het autobedrijf niet verlaten. Wij weten pas dat uw auto is geselecteerd voor een steekproef als de door ons uitgevoerde APK keuring is afgerond. Voor het idee: de RDW verricht ongeveer bij 3% van de keuringen een steekproef, dus +/- 1 op de 35 auto’s.

Helaas is het niet mogelijk om de APK op zaterdag uit te voeren. Reden is dat bij het RDW alleen op werkdagen een auto kan worden aan- en afgemeld voor de APK.

Vaak wel, maar niet altijd. Bel direct om te kijken wat de oplossing is.

Vroeger was dat eenvoudig, vandaag de dag ligt het iets ingewikkelder. Wanneer uw auto APK gekeurd moet worden hangt af van de brandstof waarop uw auto rijdt, het gewicht van uw auto en de datum van de eerste toelating van uw auto op de weg. Benzine en/of elektromotor: Eerste APK 4 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Daarna 2 keer om de 2 jaar. Daarna (dus als de auto ouder is dan 8 jaar): ieder jaar. Diesel of LPG: Eerste APK 3 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Daarna ieder jaar. Uitzonderingen Ouder dan 30 jaar: Auto ouder dan 30 jaar, maar van ná 1 januari 1960: eens in de 2 jaar. Auto van voor 1960: APK-keuring niet vereist.

Auto´s met een bouwjaar vanaf 1980 met een dieselmotor, krijgen bij de APK keuring een roetmeting. Bij de roetmeting is het van groot belang dat u uw auto in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop gebouwd om deze meting te kunnen ondergaan als de onderhoudsbeurten volgens de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

Auto´s vanaf bouwjaar 1993 met een benzinemotor of LPG-motor met een geregelde katalysator krijgen bij de APK een viergasmeting. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Betaalbare tarieven

Bij autobedrijf Garage Boersma in Winsum betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en brengservice

Autobedrijf garage Boersma houdt u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Autobedrijf garage Boersma is aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.

Auto Onderhoud Plan

Voor een vast bedrag per maand verzekerd van goed onderhoud.

Voor het onderhoudsplan van Auto Onderhoud Plan bij Garage Boersma betaalt u maandelijks een bedrag dat specifiek op uw auto en het aantal gereden kilometers per jaar is gebaseerd.

Lees meer over het Auto Onderhoud Plan