Distributieriem vervangen

Tijdig vervangen van de distributieriem voorkomt schade aan de motor. Garage Boersma vervangt de distributieriem goed en tegen een scherpe prijs!

Wanneer en waarom vervangen?

Te lang doorrijden met een versleten distributieriem kan ervoor zorgen dat hij breekt. Als de distributieriem breekt kan het “binnenwerk” van de motor van uw auto ernstig beschadigd raken. Met dure reparaties tot gevolg.

Waarom de distributieriem vervangen bij Garage Boersma?

Wij hebben de kennis én het juiste speciale gereedschap om uw riem op de juiste manier én met een prettig tarief te vervangen. Gemiddeld gaat hij tussen de 60.000 en 120.000 km mee. Wacht dus niet te lang en laat uw distributieriem bij Garage Boersma in Winsum vervangen.

Laat uw distributieriem tijdig controleren

In het reguliere onderhoudsschema van een auto staat de vervangingsinterval van de distributieriem vermeld. Toch is het verstandig om de riem gedurende deze interval regelmatig grondig te inspecteren. Vooral om een verhoogd risico op motorschade en de bijbehorende kosten te voorkomen. Voordat een riem stukgaat, vertoont deze vaak al enige klachten.

Eventuele klachten

  • Een blinkende riem
  • Barsten of scheurtjes in de riem
  • Een vuile aandrijving

Of zelfs..

  • Een lawaaierige aandrijving
  • Een vibrerende riem
  • Niet verder kunnen rijden

Veel gestelde vragen over de distributieriem

Wat de distributieriem doet is een technische verhaal. De riem is een getande riem die de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas zorgt dat de cilinderkleppen open en dicht gaan op het juiste moment. Met een kapotte distributieriem rijd de auto niet. Als het mis gaat en hij breekt zal dat in de praktijk tijdens het rijden gebeuren. Als dat gebeurt dan ontstaat er grote schade aan de motor. En als we hier “grote schade” zeggen, dan bedoelen we ook grote schade. Niet elke auto heeft een distributieriem. Sommige automerken en/of types gebruiken een ketting of soms zelfs tandwielen. Merken die meestal geen distributieriem hebben zijn Toyota, BMW en Mercedes-Benz.

Wanneer de distributieriem breekt omdat deze niet op tijd is vervangen kan de motor vastlopen. Dit is niet alleen erg gevaarlijk in het verkeer; de auto stopt er ineens mee, maar ook de schade die aan de motor kan oplopen tot duizenden euro’s. Het kan zelfs zo erg zijn dat de schade aan de motor niet meer te repareren is.

Dat kan! Kijk in het onderhoudsboekje voor informatie over de laatste vervangingsdatum. Niet ingevuld? Kijk dan of er een sticker zit onder de motorkap met daarop de laatste datum of kilometerstand waarop de riem voor het laatst vervangen is. Geen sticker te vinden én u weet niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is, kom dan direct langs om de distributieriem te laten controleren.

Nee, naast de riem zelf, worden bijna altijd ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp vervangen.

De onderdelen slijten samen mee met de distributieriem. Als één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de riem hebt vervangen, moet de riem weer gedemonteerd worden om bij de andere onderdelen te komen. Hier gaan arbeidskosten mee samen. Daarom vervangen we de onderdelen bijna altijd mee met de distributieriem.

In principe kunnen we van alle motoren die gebruik maken van een distributieriem deze vervangen. Merken met één of meer modellen die gebruik maken van een riem zijn: Audi, Chrysler, Citroën, Dacia, Fiat, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Nissan, Renault, Saab, Opel, Volkswagen en Volvo.

Betaalbare tarieven

Bij autobedrijf Garage Boersma in Winsum betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en brengservice

Autobedrijf garage Boersma houdt u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Autobedrijf garage Boersma is aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.

Auto Onderhoud Plan

Voor een vast bedrag per maand verzekerd van goed onderhoud.

Voor het onderhoudsplan van Auto Onderhoud Plan bij Garage Boersma betaalt u maandelijks een bedrag dat specifiek op uw auto en het aantal gereden kilometers per jaar is gebaseerd.

Lees meer over het Auto Onderhoud Plan