Uitlaat/ katalysator vervangen in Winsum

Laat uw uitlaat of katalysator vervangen bij Garage Boersma in Winsum!

Uitlaat of katalysator lek? Vervangen!

Uitlaat of katalysator aan vervanging toe?

Laat een defecte uitlaat of katalysator met of zonder roetfilter vervangen bij Garage Boersma in Winsum. Niet alleen voor uw eigen veiligheid en rijcomfort, maar ook voor uw omgeving. En om de auto APK goedgekeurd te krijgen, moet de uitlaat of katalysator in goede staat zijn.

Beperkte levensduur

Een uitlaat heeft een beperkte levensduur. Niet verwonderlijk voor een onderdeel dat dagelijks bloot staat aan grote temperatuurverschillen, vocht en trillingen. Bovendien raakt de katalysator na verloop van tijd verstopt en verliest hij zijn werking. Gevolg hiervan: de motor gaat in de noodloop, uw auto gaat dan niet harder dan circa 50 kilometer per uur.

Functie van de uitlaat

De uitlaat of katalysator voorkomt geluidshinder door het lawaai van de motor te dempen. Hij verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke om te zetten.

Om deze taken naar behoren te kunnen vervullen is het belangrijk dat het uitlaatsysteem nauwkeurig volgens fabrieksspecificaties is samengesteld.

Zekere keus, ook voor de uitlaat

Voor een katalysator en/of roetfilter kunt u kiezen tussen Retro (ruil) of een nieuwe van originele fabriekskwaliteit. Als u een uitlaat bij Garage Boersma laat monteren weet u voor 100% zeker dat deze uitlaat aan alle voorwaarden voldoet om optimaal te kunnen functioneren.

Veel gestelde vragen over de APK

Zonder uitlaatdempers (knalpotten) in het uitlaatsysteem van de motor is er een 'open' verbinding tussen motor en de buitenlucht, dit geeft een enorme herrie. Daarom heeft een uitlaat twee uitlaatdempers, de middendemper en einddemper. Allebei hebben ze de taak om het geluid van de motor te dempen. Ook een katalysator werkt, zij het zonder opzet, als demper.

Voor alle gangbare auto's kunnen wij een uitlaat leveren. Ook voor minder voorkomende modellen kunnen wij vaak een uitlaat leveren, echter is de leveringstijd in die gevallen langer. Uitlaten die we snel kunnen plaatsen zijn voor onder andere de merken Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citro├źn, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Smart, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen en Volvo.

Het leven van een uitlaat is niet de gemakkelijkste. Door vocht en temperatuurverschillen is de uitlaat gevoelig voor corrosie (roest). Als de roest doorzet neemt het motorvermogen af en krijgt u herrie. Schadelijke uitlaatgassen kunnen de auto binnendringen, niet fijn! Zeker niet voor uw gezond, daarnaast wordt het milieu zwaar belast en stijgt het brandstofverbruik. Op dat moment is het verstandig om uw uitlaat te vervangen.

Betaalbare tarieven

Bij autobedrijf Garage Boersma in Winsum betaalt u alleen wat u nodig heeft: goed en betaalbaar onderhoud.

Haal- en brengservice

Autobedrijf garage Boersma houdt u mobiel, ook als uw auto in onderhoud is. Met een huurauto of gratis haal- en brengservice binnen de regio.

A-Merk onderdelen

Is vervanging van onderdelen nodig dan gebruiken we alleen onderdelen van A-kwaliteit.

De zekerheid van BOVAG

Autobedrijf garage Boersma is aangesloten bij BOVAG. Een wel zo prettig idee.

Auto Onderhoud Plan

Voor een vast bedrag per maand verzekerd van goed onderhoud.

Voor het onderhoudsplan van Auto Onderhoud Plan bij Garage Boersma betaalt u maandelijks een bedrag dat specifiek op uw auto en het aantal gereden kilometers per jaar is gebaseerd.

Lees meer over het Auto Onderhoud Plan